Usein kysytyt kysymykset

 • Missä Eurocard-korttini hyväksytään?

  Eurocard kuuluu Mastercard-verkostoon. Tämä tarkoittaa, että kortti hyväksytään laajasti ympäri maailmaa.

   

  Mietityttääkö kortin toimivuus matkakohteessa? Mastercardin verkkosivuilta löydät maailmanlaajuisen listan käteisnostoautomaateista, jotka hyväksyvät Eurocardin.

 • Mitä lähimaksaminen tarkoittaa?

  Kun maksat lähimaksulla, pidät korttia parin sentin päässä maksupäätteestä, eikä sinun tarvitse asettaa korttia maksupäätteeseen. Kortissasi on lähimaksuominaisuus, jos siinä on lähimaksamisen tunnus.

  nfc-symbol

  Kun näet maksupäätteessä tämän tunnuksen, sinun ei tarvitse asettaa korttia maksupäätteeseen – riittää, että maksaessasi pidät sitä parin sentin päässä maksupäätteestä.

  Jos maksusumma on enemmän kuin 25 euroa, sinun on näppäiltävä PIN-koodisi maksupäätteeseen. Alle 25 euron ostokset voit maksaa lähimaksulla eli pitämällä korttiasi parin sentin päässä maksupäätteestä.

 • Miten teen maksun lähimaksulla?

  Sinun tulee ainoastaan pitää korttia parin sentin päässä maksupäätteestä.

   

  • Kun olet maksamassa, pidät korttia parin sentin päässä maksupäätteestä. Kun kuulet äänimerkin, tiedät, että maksutapahtuma on valmis. 
  • Voit maksaa alle 25 euron ostokset lähimaksulla, tarvitsematta näppäillä PIN-koodia. Lisävarmistukseksi maksupääte saattaa toisinaan pyytää sinua näppäilemään PIN-koodin myös tehdessäsi alle 25 euron ostoksen.
  • Jos sinulla on lompakossasi useita lähimaksuominaisuudella varustettuja kortteja, vie maksupäätteen lähelle parin sentin päähän vain se kortti, jolla haluat tehdä lähimaksun – älä koko lompakkoa.
 • Lähimaksuominaisuuden aktivoiminen

  Jos kortissasi on lähimaksuominaisuus, se aktivoituu automaattisesti, kun ensimmäisen kerran maksat kortillasi käyttämällä sirua ja PIN-koodia.

  Jos et halua korttiisi lähimaksuominaisuutta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • Mikä on digitaalinen lompakko?

  Se voi olla matkapuhelimessasi, älykellossasi, tabletissasi tai tietokoneessasi oleva sovellus, joka seuraa korttisi tapahtumia, kun maksat myymälässä.

   

  Voit valita, mitä korttia käytät maksamiseen mieluimmin ja pidät päällimmäisenä digitaalisessa lompakossasi. Voit aina valita kortin, jota haluat käyttää maksua tehdessäsi.

 • Kannattaako minun maksaa paikallisessa valuutassa vai euroissa ulkomailla?

  Ulkomailla sinulta saatetaan kysyä, haluatko veloituksen euroissa. Suosittelemme, että kieltäydyt ja maksat paikallisessa valuutassa. Liikkeen kurssi on yleensä heikompi kuin Eurocardin käyttämä kurssi.

   

  Täältä löydät ajantasaiset tiedot valuuttakursseista. (2018-01-11 Palvelussamme on tällä hetkellä teknisiä ongelmia)

 • Voinko nostaa valuuttaa valuutanvaihtopisteissä?

  Kyllä, mutta kun nostat valuuttaa valuutanvaihtopisteessä, se lasketaan käteisnostoksi ja siihen lisätään hinnaston mukainen kulu. Lisätietoja löydät hinnastosta ja ehdoista.

   

  Hinnat ja ehdot Eurocard GoldHinnat ja ehdot Eurocard Corporate Gold

 • Voinko sulkea korttini pois käytöstä ulkomailla?

  Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman turvallisia ja helppoja ratkaisuja. Tällä hetkellä emme tarjoa tätä mahdollisuutta, mutta seuraamme alan kehitystä. Asiakkaanamme olet aina turvassa taloudellisilta menetyksiltä, kunhan et ole ollut huolimaton korttisi kanssa.

 • Miten voin parantaa turvallisuutta, kun ostan verkosta?

  Kun pankkitiliisi liitetyn kortin sijaan maksat Eurocardilla, voit tarkistaa kaikki ostosi rauhassa ennen kuin maksat laskun.

   

  On hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, kun teet ostoksia kortillasi verkossa:

  • Älä ilmoita korttinumeroasi, koodejasi tai muita henkilökohtaisia tietoja muissa yhteyksissä kuin maksutilanteessa.
  • CVC on kolminumeroinen turvakoodi, jonka löydät korttisi kääntöpuolelta allekirjoituskentän oikealta puolelta. Usein sitä kysytään turvallisuussyistä verkossa maksamisen yhteydessä.
  • Voit myös kirjautua Oma Eurocard -palveluun ja valita, haluatko korttisi olevan avattuna vai suljettuna verkko-ostoksia varten.
  • Monet liikkeet tiedottavat turvallisuuteen liittyvistä asioista verkkosivuillaan.
  • Ota meihin yhteyttä ja tee reklamaatio, jos kortiltasi on veloitettu virheellinen osto.
 • Missä korttini hyväksytään?

  Eurocard kuuluu Mastercard-verkostoon. Tämä tarkoittaa, että kortti hyväksytään laajasti ympäri maailmaa sekä verkkokaupoissa että myymälöissä. Kaikki liikepaikat, joiden verkkosivuilla on Mastercardin logo, hyväksyvät maksamisen Eurocardilla.

 • Mikä on digitaalinen lompakko?

  Se voi olla matkapuhelimessasi, älykellossasi, tabletissasi tai tietokoneessasi oleva sovellus, joka seuraa korttisi tapahtumia, kun maksat verkkokaupassa.

   

  Voit valita, mitä korttia käytät maksamiseen mieluimmin ja pidät päällimmäisenä digitaalisessa lompakossasi. Voit aina valita kortin, jota haluat käyttää maksua tehdessäsi.

 • Mikä on Mastercard SecureCode?

  Mastercard SecureCode on verkkomaksamisen turvallisuutta parantava globaali palvelu, johon monet verkkokaupat ovat liittyneet. Tehdessäsi verkko-ostoksia sinun tulee vahvistaa ostosi joko verkkopankkitunnuksilla tai tekstiviestitse lähetettävällä kertakäyttöisellä salasanalla.

  Jos sinulla ei vielä ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä omaan pankkiisi.

  Kirjaudu Oma Eurocard -palveluun ja tarkista, että tiedoissasi on oikea matkapuhelinnumerosi.

 • Mikä on digitaalinen lompakko?

  Se voi olla matkapuhelimessasi, älykellossasi, tabletissasi tai tietokoneessasi oleva sovellus, joka seuraa korttisi tapahtumia, kun maksat ostoksia.

   

  Voit valita, mitä korttia käytät maksamiseen mieluimmin ja pidät päällimmäisenä digitaalisessa lompakossasi. Voit aina valita kortin, jota haluat käyttää maksua tehdessäsi.

   

  Joillakin kauppapaikoilla saattaa olla myös omia maksusovelluksia, jotka voit yhdistää Eurocardiisi.

   

  Uudet digitaaliset lompakot toimivat maksuratkaisuna koko maailmassa. Kuitenkin silloin, kun sinun maksaessasi tulee asettaa korttisi maksupäätteeseen, esimerkiksi tankkaus- tai pysäköintiautomaatilla, ei mobiilimaksaminen ole mahdollista.

 • Miten teen mobiilimaksun kortilla?

  Jotta vot tehdä maksun mobiililaitteessasi olevalla Eurocardilla, sinun tulee vain yhdistää korttisi johonkin maksusovellukseen/-palveluun, jotka ovat ladattavissa esimerkiksi App Storesta tai Google Playstä.

   

  Lataa sovellus ja noudata ohjeita tallentaaksesi Eurocardisi tiedot.

   

  Näin teet maksun:

  • Pidä mobiililaitettasi maksupäätteen lähellä.
  • Summa näkyy mobiililaitteessasi, ja voit vahvistaa maksun sormenjälkitunnistuksen tai valitsemasi PIN-koodin avulla.
  • Maksu veloitetaan tavalliseen tapaan laskulla.
 • Miten turvallista mobiilimaksaminen on?

  Asiakkaana olet aina turvassa taloudellisilta menetyksiltä, kunhan olet ollut huolellinen ja käyttänyt korttiasi ehtojen mukaisesti.

   

  Lue lisää korttiturvallisuudesta

 • Mitä teen, jos mobiilimaksaminen ei onnistu?

  Jos korttisi voimassaoloaika ei ole umpeutunut eikä korttiasi ole muusta syystä suljettu, ongelma liittyy todennäköisesti kauppapaikan maksupäätteeseen tai maksusovellukseen.

   

  Jos ongelma jatkuu, ota meihin yhteyttä.

 • Mikä on Fitbit Pay?

  Kyseessä on maksupalvelu, jossa on mahdollista maksaa lähimaksulla myymälässä älykkään urheilukellon avulla.

  Ennen kuin otat maksupalvelun käyttöön, varmista, että olet kirjannut Eurocardin tietoihin kännykkänumerosi. Teet sen helposti Eurocard-sovelluksessa tai Oma Eurocard -palvelussa.

  Sen jälkeen voit ladata urheilukellon valmistajan Fitbit-sovelluksen App Storesta. Sovelluksessa teet asetukset korttimaksujasi varten.

  Voit maksaa kaikilla Eurocard-korteilla. Voit rekisteröidä urheilukellon sovellukseen sekä yksityis- että yrityskortteja.

  Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä Fitbitin asiakastukeen.

 • Voinko valita PIN-koodini itse?

  Kyllä, Eurocardin asiakkaana voit valita korttisi PIN-koodin itse. Vaihtaaksesi PIN-koodisi, soita asiakaspalveluun ja muista pitää korttisi lähettyvillä puhelun aikana.

   

  Huom! Turvallisuussyistä emme ota vastaan korttitietoja sähköpostitse.

   

  Lähetämme sinulle tämän jälkeen kirjeen, joka sisältää tarvitsemasi tiedot PIN-koodin valintaa varten. Vastaanotettuasi kirjeen, sinulla on 10 päivää aikaa valita korttiisi uusi PIN-koodi.

 • PIN-koodini on lukittu. Mitä teen?

  PIN-koodin unohtaminen ei edellytä uuden kortin tilaamista. Soita asiakaspalveluun, niin autamme sinua. Pidä korttisi lähettyvillä puhelun aikana.

   

  Huom! Turvallisuussyistä emme ota vastaan korttitietoja sähköpostitse.

 • Mikä on Oma Eurocard -palvelu?

  Kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun voit:

  • tarkista saldosi, ostosi sekä kaikki laskusi ja kuittisi
  • aktivoida yleisimmät palvelumme, kuten Mastercard SecureCoden turvallisia verkko-ostoksia varten
  • siirtää maksutapahtumat Exceliin budjetointia ja matkalaskuja varten

   

  Kirjaudut helposti sisään Oma Eurocard -palveluun kertakäyttöisellä tekstiviestisalasanalla.

   

  Eikö kirjautuminen onnistu? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

   

 • Miten voin tarkistaa saldoni?

  Haluatko nähdä saldosi ennen laskun saapumista? Kirjaudu Oma Eurocard -palveluun tai lataa Eurocardin mobiilisovellus, niin olet aina ajan tasalla.

 • Mistä voin nähdä ostosteni kuitit?

  Kaikki ostostesi kuitit ovat tallessa ostopaikassa, mutta ei Eurocardilla. Nyt sinun on kuitenkin mahdollista Eurocard-sovelluksen avulla pitää kuittisi tallessa sähköisesti, ja ne ovat aina saatavillasi.

 • Mikä on laskun eräpäivä?

  Laskun eräpäivä on kuukauden viimeinen päivä. Mikäli kuukauden viimeinen päivä on lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, laskun eräpäivä on seuraava arkipäivä.

   

  Ota yhteyttä asiakspalveluun, mikäli tarvitset enemmän maksuaikaa laskullesi.

 • Voinko saada lisää maksuaikaa laskulleni?

  Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos haluat muuttaa eräpäivääsi tai tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi.

  Yritysasiakkaamme voivat saada laskuille jopa 55 päivää maksuaikaa. Lisätietoa hinnoista löydät yrityshinnastostamme. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää.

   

  Hinnat ja ehdot Eurocard Corporate Gold

 • Voinko saada laskuni e-laskuna?

  Kun tilaat e-laskun pääset eroon ylimääräisistä papereista ja vältyt viite- ja tilinumeroiden syöttämiseltä. Lasku lähetetään suoraan verkkopankkiisi ja arkistoidaan kaksi vuotta. Helppoa ja kätevää – ja luonto kiittää.

  Saat lisätietoa e-laskusta omasta pankistasi.

 • Mille pankkitilille voin maksaa Eurocard-laskuni?

  Voit ainoastaan maksaa SEB:n pankkitilille:

   

  IBAN: FI7833010001107655

  BIC: ESSEFIHX

   

  Muistathan myös ilmoittaa laskusi viitenumeron.

 • Voinko maksaa laskuni osissa?

  Eurocardin yksityiskorttiasiakkaana voit halutessasi maksaa laskusi osissa. Tämä koskee myös perhekortilla tehtyjä ostoksia.

 • Mikä on luotto-ominaisuus? Entä luottoraja?

  Luotto-ominaisuus mahdollistaa luottokorttilaskusi maksamisen osissa. Eurocard-yksityiskortteihin luotto-ominaisuus sisältyy automaattisesti. Luotto-ominaisuudesta ei koron lisäksi peritä muita kustannuksia, kuten tilinhoitopalkkiota. Korkoa maksat vain niiltä kuukausilta, kun et maksa koko korttilaskua.

  Luottorajaksi, eli osamaksun ylärajaksi voit hakea sinulle sopivaa summaa 1000 ja 10000 euron väliltä (enintään 10 % vuosituloistasi).

  Luottorajan yli menevän osuuden maksat aina kerralla pois minimilyhennyksen lisäksi. Muistathan, että Eurocard-yksityiskorttisi toimii jatkossakin ilman ennalta-asetettua käyttörajaa.

 • Miten saan osamaksun käyttööni?

  Eurocard-yksityiskorttiisi sisältyy luotto-ominaisuus. Voit laskua maksaessasi päättää, käytätkö luotto-ominaisuutta ja maksat vain minimilyhennyksen vai maksatko koko laskun summan. Mikäli haluat muuttaa nykyistä luottorajaasi, voit täyttää ja tulostaa oheisen hakemuksen.

  Hae tästä (pdf)

 • Kuinka paljon minun pitää maksaa kuukausittain?

  Eurocardin yksityiskorttiasiakkaana voit laskun saatuasi joka kuukausi itse valita, maksatko koko laskun, minimilyhennyksen tai haluamasi summan näiden väliltä. Laskulla ilmoitetaan aina minimilyhennys, eli pienin maksettava summa. Halutessasi voit aina maksaa koko laskun. Minimilyhennys on 3 % laskun kokonaissummasta tai vähintään 30 euroa, edellyttäen ettei laskun kokonaissumma ylitä luottorajaa, eli osamaksun ylärajaa.

   

  Mikäli laskun loppusumma ylittää luottorajan, tämä summa erääntyy myös automaattisesti maksettavaksi.

   

  Esimerkki:

  Jos korttisi luottoraja on 2000 euroa, mutta olet tehnyt ostoksia 2500 euron edestä, niin luotto-ominaisuus kattaa 2000 euroa laskun kokonaissummasta. Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava vähintään 560 euroa (2000 € x 3 % = 60 € sekä 500 €, eli summa, joka ylittää osamaksun ylärajan).

   

  Mikäli laskun loppusumma olisi 2000 euroa, maksettavaksi erääntyisi 60 euroa (2000 € x 3 %).

 • Paljonko laskun maksaminen osissa maksaa?

  Eurocard-yksityiskortin luotto-ominaisuudesta ei koron lisäksi peritä muita lisäkuluja, kuten kuukausittaista tilinhoitopalkkiota. Korkoa maksat vain niiltä kuukausilta, kun et maksa koko laskua.

   

  Täältä voit lukea lisää korttisi kustannuksista ja todellisesta vuosikorosta, kun käytät korttisi luotto-ominaisuutta.

   

  Lue lisää luotto-ominaisuudesta

  Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (pdf)

 • Miten muutan yhteystietojani?

  Jos nimi- tai osoitetietosi muuttuvat väestötietojärjestelmässä, uudet tietosi välittyvät meille automaattisesti. Ota yhteyttä, jos muutokset edellyttävät uuden kortin tilaamista.

   

  Jos haluat ilmoittaa meille toisen laskutusosoitteen, voit lähettää meille uudet osoitetietosi kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun. Voit myös lähettää meille vapaamuotoisen allekirjoitetun ilmoituksen osoitteeseen:

   

  Eurocard
  SEB Kort Bank AB, Helsingin sivuliike
  PL 1085
  FI-00101 Helsinki

   

  Oma Eurocard -palvelussa näet meille ilmoittamasi puhelinnumeron ja sähköpostisoitteen. Voit tarvittaessa päivittää tiedot itse. Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.

 • Mitä teen, jos korttini katoaa?

  Jos korttisi katoaa sinun tulee sulkea se mahdollisimman nopeasti.

   

  Voit sulkea korttisi soittamalla meille milloin tahansa. Sulkupalvelumme palvelee vuorokauden ympäri numerossa 0800 155 777, ulkomailta +358 8 0015 5777.

   

  Muista aina tehdä rikosilmoitus myös poliisille. Mikäli kortti on kadonnut ulkomailla, pyri tekemään ilmoitus paikalliselle poliisille. Muussa tapauksessa tee ilmoitus heti palattuasi kotimaahan.

   

  Jos huomaat kortillasi vieraita ostoja tai käteisnostoja, voit tehdä reklamaation.

 • Epäilen, että kortillani on tehty luvattomia ostoksia tai käteisnostoja. Miten minun tulee toimia?

  Jos korttisi on kadonnut tai varastettu, sillä on tehty luvattomia nostoja tai ostoksia, sinun tulee sulkea kortti mahdollisimman pian ja tehdä reklamaatio. Lue lisää reklamaatiosta täällä.

 • Onko saatavilla lisätietoa ostosta tai käteisnostosta sen tiedon lisäksi, minkä näen laskullani tai Omalla Eurocardillani?

  Voimme kertoa sinulle jos osto tai käteisnosto on hyväksytty PIN-koodilla, sekä mihin aikaan osto tai käteisnosto on tehty. Meillä ei ole kopioita ostotositteista, ne löytyvät ostopaikasta.

 • Käännynkö Eurocardin vai ostopaikan puoleen?

  Sinun tulee aina kääntyä ensisijaisesti ostopaikan puoleen. Kauppa tai yritys, jossa olet maksanut kortilla ostamiasi tavaroita tai palveluita ovat viime kädessä vastuussa mahdollisista virheistä, voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Siksi reklamaatio lähetetään lähtökohtaisesti ostopaikkaan, eikä Eurocardille. Jos ostopaikasta ei löydy apua, on seuraava askel kääntyä Eurocardin puoleen.

 • En tunnista laskulla mainittua ostopaikkaa, mutta kylläkin veloitetun rahamäärän. Mistä tämä johtuu?

  Eurocard toimii ainoastaan maksujen välittäjänä ja käsittelemme vain tietoja, jotka saamme ostopaikan pankilta. Eurocard luottaa välitetyn tiedon oikeellisuuteen. On kuitenkin olemassa liikkeitä, jotka välittävät maksuja eri nimellä, kuin mitä liikkeen ovessa tai verkkosivuilla kerrotaan. Tämä voi myös johtua omistussuhteista.

 • Koska kortti pitää sulkea?

  Jos huomaat korttisi kadonneen, niin sinun tulee sulkea se mahdollisimman nopeasti. Soita +358 8 0015 5777 (avoinna vuorokauden ympäri).

 • Miten voin sulkea korttini?

  Soita +358 8 0015 5777 (avoinna vuorokauden ympäri) sulkeaksesi korttisi.

  Muista aina tehdä rikosilmoitus myös poliisille. Mikäli kortti on kadonnut ulkomailla, pyri tekemään ilmoitus paikalliselle poliisille. Muussa tapauksessa tee ilmoitus heti palattuasi kotimaahan.

 • Tuleeko minun tehdä rikosilmoitus luvattomasta tapahtumasta?

  Kaikki rikollinen toiminta on ilmoitettava poliisille ja tarvitsemme rikosilmoituksen esimerkiksi silloin kun korttisi on varastettu.

 • Miten teen reklamaation?

  Täältä löydät ohjeet reklamaation tekemiseen sekä reklamaatiolomakkeemme.

 • Miten pitkä käsittelyaika reklamaatiolla on?

  Käsittelyaikamme vaihtelee työtilanteen mukaan. Tavoitteemme on kuitenkin käsitellä asiasi kolmen viikon sisällä. Reklamaation tehtyäsi saat automaattisesti tietoa käsittelyajan kestosta.

 • Miten toimin, jos olen jo tehnyt reklamaation, jonka huomaan turhaksi?

  Ilmoita meille mahdollisimman pian. Yhteystiedot olet saanut meiltä reklamaation yhteydessä.

 • Pitääkö minun maksaa reklamoitu ostokseni?

  Jos olet tehnyt reklamaation, niin voimme tilanteen ja tarpeen mukaan myöntää lykkäystä reklamoidun summan maksamiselle.

 • Lähetättekö uuden laskun, mikäli saan teiltä korvauksen?

  Mikäli korjaamme laskusi loppusummaa, niin et saa uutta laskua, vaan sinun tulee itse korjata loppusumma maksaessasi laskua.

 • Mitä tehdä, kun lentoyhtiö tekee konkurssin?

  Jos lentoyhtiö tekee konkurssin, kun olet jo varannut ja maksanut lippusi kortilla, niin sinun tulee ensi kädessä ottaa yhteyttä lentoyhtiöön tai matkanjärjestäjään saadaksesi lisätietoa.

  Mikäli olet maksanut matkasi kortilla, antaa Kuluttajansuojalaki yksityishenkilöille mahdollisuuden tehdä reklamaation ja saada korvausta tehdyn selvityksen perusteella. Korvaus koskee vain sitä osaa matkasta, jota ei ole voitu hyödyntää, ja vain konkurssiin vaadittua yhtiötä koskevaa osaa.


  Mikäli olet ostanut matkasi matkanjärjestäjältä, ei varausmaksua tai muita matkatoimistokuluja korvata. Reklaamaatio-oikeus ei koske liittymälentoja, tulo- ja menomatkoja lentokentälle, hotellia tai vastaavaa. Kortin matkavakuutus ei kata lentoyhtiön konkurssista johtuvia kustannuksia.


  Et voi tehdä reklamaatiota matkasta tai saada korvausta, mikäli jokin muu taho on maksanut sinulle vastaavan korvauksen.


  Tehdessäsi reklamaation ostostasi, tulee sinun liittää mukaan lentoyhtiön konkurssin vahvistava dokumentti sekä dokumentti, joka osoittaa, että olet pyrkinyt ottamaan yhteyttä lentoyhtiöön tai matkanjärjestäjään, jolta varasit matkan. Lisäksi mukaan tulee liittää varausvahvistus tai lentolippu, josta käy ilmi: matkan ajankohta, varausnumero / lipun numero, matkustajan nimi sekä lipun hinta.


  Jos olet tekemässä reklamaatiota vain osasta matkaa, niin ota huomioon, että kyseisen osan hinta pitää tulla selkeästi esiin. Tämä voi olla tilanne, jos reklaamatio koskee esimerkiksi vain kotimatkaa, tai jos osa matkasta on varattu toisen yhtiön kautta.


  On tärkeää, että saamme sinulta mahdollisimman kattavat tiedot – näin voimme nopeuttaa ja helpottaa reklaamatiosi käsittelyä.

 • Onko Eurocardilla kopioita maksutositteista?

  Ei ole. Eurocard ainoastaan välittää maksuja ja kaikki liikenne meidän ja ostopaikkojen välillä on sähköistä. Ostopaikka on sen sijaan kirjanpitolain alainen ja sillä on velvollisuus säilyttää maksutositteet. Käänny siis ostopaikan puoleen, jos haluat kopion maksutositteesta.

 • Olen ostanut tuotteen, joka on väärennetty, virheellinen tai ei vastaa odotuksia. Miten toimin?

  Aloita ottamalla yhteyttä ostopaikkaan. Usein tällaiset asiat ratkeavat helposti heidän kanssa. Jos ostopaikka ei auta asiassa, niin voit reklamoida asiasta meille. Seuraa lomakkeen ohjeita. Huomaa, että voimme auttaa sinua vasta oltuasi ensin yhteydessä ostopaikkaan.

 • En ole saanut tilaamaani tuotetta, miten toimin?

  Lähtökohtaisesti sinun tulee aina kääntyä ostopaikan puoleen ja kysyä heiltä miksi tuote ei ole saapunut. Jos sinulle annettiin toimituspäivämäärä, niin odota tähän päivämäärään asti. Jos sinulla ei ole tiedossa toimituspäivämäärää, voimme auttaa vasta 30 vuorokauden kuluttua ostohetkestä. Jos ostopaikka ei pysty tai halua auttaa asiassa, niin voit reklamoida meille.

 • Mitä Eurocard tekee korttiturvallisuuden hyväksi?

  Meille on tärkeää, että voit tuntea olosi turvalliseksi kun käytät korttiasi. Korteilla tehdään liikkeissä ja verkossa päivittäin miljoonia ostoja, mutta hyvien toimintatapojen ansiosta asiakkaat joutuvat erittäin harvoin petoksen uhreiksi.

   

  Jos jotain kuitenkin sattuisi, olet Eurocardin asiakkaana turvassa taloudellisilta menetyksiltä, kunhan et ole ollut huolimaton korttisi kanssa.

   

  Eurocard pyrkii jatkuvasti parantamaan kortinkäytön turvallisuutta. Tarkkailemme muun muassa vuorokauden ympäri mielestämme epäilyttäviä tapahtumia. Meillä on pitkä kokemus ja hyvät käytännöt petosepäilyjen käsittelemisestä ja toimimme nopeasti vahinkojen minimoimiseksi.

 • Mitä minun tulisi tietää korttiturvallisuudesta?

  Tässä muutamia korttiturvallisuuteen liittyviä ohjeita:

  • Korttisi on arvoesine – pidä siitä hyvää huolta.
  • Ole erityisen tarkkana, jos joku vaatii ylimääräistä huomiotasi maksutilanteessa tai käteisnostoautomaatilla.
  • Älä kerro PIN-koodiasi kenellekään.
  • Tarkista aina summa ennen oston hyväksymistä. Kun olet näppäillyt PIN-koodisi, olet hyväksynyt oston.
  • Tarkista laskunsaatuasi, että summat vastaavat kuittejasi.
  • Älä luovuta korttinumeroasi, koodejasi tai muita henkilökohtaisia tietojasi sähköpostitse tai tekstiviestitse.

   

  Sulje korttisi välittömästi jos se katoaa tai varastetaan! Soita numeroon +358 8 0015 5777 (avoinna vuorokauden ympäri).

   

  Tutustu myös suomalaisten pankkien yhteiseen korttiturvallisuussivuun.

 • Mitä tietojen kalastelu (phishing) tarkoittaa?

  Phishing tarkoittaa tietojen kalastelua esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse. Useimmiten sinua pyydetään kertomaan korttinumerosi ja/tai PIN-koodisi. Älä ikinä paljasta korttiisi liittyviä tietoja ulkopuolisille.


  Emme koskaan tiedustele arkaluonteisia tietoja, kuten korttinumeroa tai PIN-koodia, puhelimitse tai sähköpostitse.

 • Mitä skimmaus tarkoittaa?

  Skimmauksella tarkoitetaan maksu- ja luottokorttitietojen kopiointia. Magneettijuovan tiedot kopioidaan ja PIN-koodi otetaan talteen maksuterminaalin tai käteisnostoautomaatin läheisyydessä sijaits
  evien piilokameroiden avulla. Tämän vuoksi on tärkeää, että suojaat PIN-koodisi kädellä.

  Sirua käytettäessä vain osa kortista syötetään terminaaliin, jolloin magneettijuovan tietoja ei ole mahdollista kopioida. Skimmaus ei tällöin ole mahdollista.

Uutuus!
Tallenna kuittisi sovellukseemme

Ei enää kadonneita kuitteja. Sovelluksemme avulla voit kuvata ja tallentaa kuittisi. Todella helposti. Päivitä tai lataa sovellus nyt!

Lue lisää täältä

Helppoa ja kätevää

Uudet tekniset ratkaisut mahdollistavat sujuvamman maksamisen, joka toimii kuten haluat.

Näin digitaalinen maksaminen helpottaa arkeasi

Local currency please!

Maksaessasi kortillasi ulkomailla sinulta saatetaan kysyä, haluatko veloituksen euroissa vai paikallisessa valuutassa. Valitse paikallinen valuutta! Liikkeen kurssi on yleensä heikompi kuin Eurocardin käyttämä kurssi. 

Lisää vinkkejä ja neuvoja

Hintaturvavakuutus päättyy

Yhteistyömme vakuutuksen välittäjä Affinion International AB:n kanssa päättyy 31.12.2017. Sen vuoksi Eurocard Gold -korttiisi sisältyvä hintaturvavakuutus päättyy vuodenvaihteessa.

Lue lisää