Usein kysytyt kysymykset

 • PIN-koodini on lukittu. Mitä teen?

  PIN-koodin unohtaminen ei edellytä uuden kortin tilaamista. Soita asiakaspalveluun, niin autamme sinua. Pidä korttisi lähettyvillä puhelun aikana.

   

  Huom! Turvallisuussyistä emme ota vastaan korttitietoja sähköpostitse.

 • Mikä on Oma Eurocard -palvelu?

  Kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun voit:

  • tarkista saldosi, ostosi sekä kaikki laskusi ja kuittisi
  • aktivoida yleisimmät palvelumme, kuten Mastercard SecureCoden turvallisia verkko-ostoksia varten
  • siirtää maksutapahtumat Exceliin budjetointia ja matkalaskuja varten

   

  Kirjaudut helposti sisään Oma Eurocard -palveluun kertakäyttöisellä tekstiviestisalasanalla.

   

  Eikö kirjautuminen onnistu? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

   

 • Mille pankkitilille voin maksaa Eurocard-laskuni?

  Voit ainoastaan maksaa SEB:n pankkitilille:

   

  IBAN: FI7833010001107655

  BIC: ESSEFIHX

   

  Muistathan myös ilmoittaa laskusi viitenumeron.

 • Missä Eurocard-korttini hyväksytään?

  Eurocard kuuluu Mastercard-verkostoon. Tämä tarkoittaa, että kortti hyväksytään laajasti ympäri maailmaa.

   

  Mietityttääkö kortin toimivuus matkakohteessa? Mastercardin verkkosivuilta löydät maailmanlaajuisen listan käteisnostoautomaateista, jotka hyväksyvät Eurocardin.

 • Mitä lähimaksaminen tarkoittaa?

  Kun maksat lähimaksulla, pidät korttia parin sentin päässä maksupäätteestä, eikä sinun tarvitse asettaa korttia maksupäätteeseen. Kortissasi on lähimaksuominaisuus, jos siinä on lähimaksamisen tunnus.

  nfc-symbol

  Kun näet maksupäätteessä tämän tunnuksen, sinun ei tarvitse asettaa korttia maksupäätteeseen – riittää, että maksaessasi pidät sitä parin sentin päässä maksupäätteestä.

  Jos maksusumma on enemmän kuin 50 euroa, sinun on näppäiltävä PIN-koodisi maksupäätteeseen. Alle 50 euron ostokset voit maksaa lähimaksulla eli pitämällä korttiasi parin sentin päässä maksupäätteestä.

 • Miten teen maksun lähimaksulla?

  Sinun tulee ainoastaan pitää korttia parin sentin päässä maksupäätteestä.

   

  • Kun olet maksamassa, pidät korttia parin sentin päässä maksupäätteestä. Kun kuulet äänimerkin, tiedät, että maksutapahtuma on valmis. 
  • Voit maksaa alle 50 euron ostokset lähimaksulla, tarvitsematta näppäillä PIN-koodia. Lisävarmistukseksi maksupääte saattaa toisinaan pyytää sinua näppäilemään PIN-koodin myös tehdessäsi alle 50 euron ostoksen.
  • Jos sinulla on lompakossasi useita lähimaksuominaisuudella varustettuja kortteja, vie maksupäätteen lähelle parin sentin päähän vain se kortti, jolla haluat tehdä lähimaksun – älä koko lompakkoa.
 • Lähimaksuominaisuuden aktivoiminen

  Jos kortissasi on lähimaksuominaisuus, se aktivoituu automaattisesti, kun ensimmäisen kerran maksat kortillasi käyttämällä sirua ja PIN-koodia.

  Jos et halua korttiisi lähimaksuominaisuutta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • Mikä on digitaalinen lompakko?

  Se voi olla matkapuhelimessasi, älykellossasi, tabletissasi tai tietokoneessasi oleva sovellus, joka seuraa korttisi tapahtumia, kun maksat myymälässä.

   

  Voit valita, mitä korttia käytät maksamiseen mieluimmin ja pidät päällimmäisenä digitaalisessa lompakossasi. Voit aina valita kortin, jota haluat käyttää maksua tehdessäsi.

 • Kannattaako minun maksaa paikallisessa valuutassa vai euroissa ulkomailla?

  Ulkomailla sinulta saatetaan kysyä, haluatko veloituksen euroissa. Suosittelemme, että kieltäydyt ja maksat paikallisessa valuutassa. Liikkeen kurssi on yleensä heikompi kuin Eurocardin käyttämä kurssi.

   

  Täältä löydät ajantasaiset tiedot valuuttakursseista.

 • Voinko nostaa valuuttaa valuutanvaihtopisteissä?

  Kyllä, mutta kun nostat valuuttaa valuutanvaihtopisteessä, se lasketaan käteisnostoksi ja siihen lisätään hinnaston mukainen kulu. Lisätietoja löydät hinnastosta ja ehdoista.

   

  Hinnat ja ehdot Eurocard GoldHinnat ja ehdot Eurocard Corporate Gold

 • Voinko sulkea korttini pois käytöstä ulkomailla?

  Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman turvallisia ja helppoja ratkaisuja. Tällä hetkellä emme tarjoa tätä mahdollisuutta, mutta seuraamme alan kehitystä. Asiakkaanamme olet aina turvassa taloudellisilta menetyksiltä, kunhan et ole ollut huolimaton korttisi kanssa.

 • Miten voin parantaa turvallisuutta, kun ostan verkosta?

  Kun pankkitiliisi liitetyn kortin sijaan maksat Eurocardilla, voit tarkistaa kaikki ostosi rauhassa ennen kuin maksat laskun.

   

  On hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, kun teet ostoksia kortillasi verkossa:

  • Älä ilmoita korttinumeroasi, koodejasi tai muita henkilökohtaisia tietoja muissa yhteyksissä kuin maksutilanteessa.
  • CVC on kolminumeroinen turvakoodi, jonka löydät korttisi kääntöpuolelta allekirjoituskentän oikealta puolelta. Usein sitä kysytään turvallisuussyistä verkossa maksamisen yhteydessä.
  • Voit myös kirjautua Oma Eurocard -palveluun ja valita, haluatko korttisi olevan avattuna vai suljettuna verkko-ostoksia varten.
  • Monet liikkeet tiedottavat turvallisuuteen liittyvistä asioista verkkosivuillaan.
  • Ota meihin yhteyttä ja tee reklamaatio, jos kortiltasi on veloitettu virheellinen osto.
 • Yritän tehdä verkko-ostoksen, mutta miksi verkko-ostokseni ei onnistu?

  Olemme ottaneet käyttöön uuden turvaominaisuuden, jonka vuoksi tietyissä verkkokaupoissa edellytetään, että avaat korttisi ostamista varten. Näin haluamme suojella sinua asiakkaana korttipetoksilta.

   

  On tärkeää, että tiedämme matkapuhelinnumerosi, sillä se auttaa verkko-ostamistasi sujumaan mutkattomasti. Silloin kerromme sinulle tekstiviestillä pysäyttäneemme verkko-ostoksesi, jos olet yrittänyt tehdä sen sellaisella sivustolla, jota emme ole luokitelleet turvalliseksi. Kun vastaat tekstiviestiin, voit avata korttisi verkko-ostamista varten tunnin ajaksi. Sinun tulee tehdä maksu uudelleen.

   

  Ensi kerralla tehdessäsi verkko-ostosta voit lähettää tekstiviestin etukäteen ja avata korttisi ostosta varten tunnin ajaksi.

 • Voinko sulkea korttini verkko-ostoksilta?

  Kyllä, jos Eurocardisi on yksityiskortti. Voit sulkea korttisi verkko-ostoksilta kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun ja muuttamalla asetuksiasi kohdassa Korttipalvelut/Ostoasetukset. Yrityskorttia sen sijaan ei ole mahdollista sulkea kokonaan verkko-ostoksilta.

   

  Onpa Eurocardisi  sitten yksityis- tai yrityskortti, suosittelemme, että säilytät oletusasetuksen: Turvallisempaa verkko-ostamista. Silloin korttisi on aina auki verkko-ostoksia varten Mastercard Identity Check -palvelua käyttävissä verkkokaupoissa ja kuukausitilauksissa (esimerkiksi Spotify ja Netflix). Muut ostot voivat olla kiellettyjä.

   

  Jos yrität tehdä kielletyn verkko-ostoksen, saat tekstiviestin ja siinä ohjeet, miten avaat korttisi ostamista varten. Pidä siis puhelimesi lähettyvillä ja varmista, että puhelinnumerosi  löytyy Oma Eurocard – -sivuilta. Kun noudatat tekstiviestissä annettuja  ohjeita, saat avattua korttisi verkko-ostamista varten tunnin ajaksi, jolloin voit tehdä ostoksen uudelleen.

   

  Asiakkaana olet aina turvassa taloudellisilta menetyksiltä – oletpa sitten avannut korttisi pysyvästi tai vain hetkeksi – kunhan olet ollut huolellinen ja käyttänyt korttiasi ehtojen mukaisesti.

 • Mikä on minulle helpoin tapa avata korttini verkko-ostamista varten tunnin ajaksi?

  Jos et ole valinnut vaihtoehtoa ”Vain myymälässä tehtävät ostokset” Oma Eurocard -palvelussa, korttisi on aina auki verkko-ostoksia varten Mastercard Identity Check -palvelua käyttävissä verkkokaupoissa ja kuukausitilauksissasi (esimerkiksi Spotify, Netflix jne.).

   

  Muissa verkkokaupoissa saatetaan edellyttää, että avaat korttisi ostamista varten. Tämän teet helpoimmin vastaamalla tekstiviestiin, joka lähetetään sinulle automaattisesti, jos olemme pysäyttäneet verkko-ostoksesi. Tai kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun voit avata korttisi etukäteen verkko-ostamista varten.

   

  Näin avaat helpoimmin korttisi verkko-ostamista varten (pdf)

 • Miksi sain teiltä tekstiviestin, vaikka en ole tehnyt verkko-ostosta?

  Saattaa olla, että olet tehnyt verkko-ostoksen verkkokaupassa, joka yrittää tehdä veloituksen jälkikäteen, tai kyse voi olla korttiasi koskevasta petosyrityksestä. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, niin autamme sinua.

 • Missä korttini hyväksytään?

  Eurocard kuuluu Mastercard-verkostoon. Tämä tarkoittaa, että kortti hyväksytään laajasti ympäri maailmaa sekä verkkokaupoissa että myymälöissä. Kaikki liikepaikat, joiden verkkosivuilla on Mastercardin logo, hyväksyvät maksamisen Eurocardilla.

 • Mikä on digitaalinen lompakko?

  Se voi olla matkapuhelimessasi, älykellossasi, tabletissasi tai tietokoneessasi oleva sovellus, joka seuraa korttisi tapahtumia, kun maksat verkkokaupassa.

   

  Voit valita, mitä korttia käytät maksamiseen mieluimmin ja pidät päällimmäisenä digitaalisessa lompakossasi. Voit aina valita kortin, jota haluat käyttää maksua tehdessäsi.

 • Mikä on Mastercard Identity Check?

  Mastercard Identity Check on verkkomaksamisen turvallisuutta parantava globaali palvelu, johon monet verkkokaupat ovat liittyneet. Tehdessäsi verkko-ostoksia sinun tulee vahvistaa ostosi joko verkkopankkitunnuksilla tai tekstiviestitse lähetettävällä kertakäyttöisellä salasanalla.

  Jos sinulla ei vielä ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä omaan pankkiisi.

  Kirjaudu Oma Eurocard -palveluun ja tarkista, että tiedoissasi on oikea matkapuhelinnumerosi.

 • Mikä on digitaalinen lompakko?

  Se voi olla matkapuhelimessasi, älykellossasi, tabletissasi tai tietokoneessasi oleva sovellus, joka seuraa korttisi tapahtumia, kun maksat ostoksia.

   

  Voit valita, mitä korttia käytät maksamiseen mieluimmin ja pidät päällimmäisenä digitaalisessa lompakossasi. Voit aina valita kortin, jota haluat käyttää maksua tehdessäsi.

   

  Joillakin kauppapaikoilla saattaa olla myös omia maksusovelluksia, jotka voit yhdistää Eurocardiisi.

   

  Uudet digitaaliset lompakot toimivat maksuratkaisuna koko maailmassa. Kuitenkin silloin, kun sinun maksaessasi tulee asettaa korttisi maksupäätteeseen, esimerkiksi tankkaus- tai pysäköintiautomaatilla, ei mobiilimaksaminen ole mahdollista.

 • Miten teen mobiilimaksun kortilla?

  Jotta vot tehdä maksun mobiililaitteessasi olevalla Eurocardilla, sinun tulee vain yhdistää korttisi johonkin maksusovellukseen/-palveluun, jotka ovat ladattavissa esimerkiksi App Storesta tai Google Playstä.

   

  Lataa sovellus ja noudata ohjeita tallentaaksesi Eurocardisi tiedot.

   

  Näin teet maksun:

  • Pidä mobiililaitettasi maksupäätteen lähellä.
  • Summa näkyy mobiililaitteessasi, ja voit vahvistaa maksun sormenjälkitunnistuksen tai valitsemasi PIN-koodin avulla.
  • Maksu veloitetaan tavalliseen tapaan laskulla.
 • Miten turvallista mobiilimaksaminen on?

  Asiakkaana olet aina turvassa taloudellisilta menetyksiltä, kunhan olet ollut huolellinen ja käyttänyt korttiasi ehtojen mukaisesti.

   

  Lue lisää korttiturvallisuudesta

 • Mitä teen, jos mobiilimaksaminen ei onnistu?

  Jos korttisi voimassaoloaika ei ole umpeutunut eikä korttiasi ole muusta syystä suljettu, ongelma liittyy todennäköisesti kauppapaikan maksupäätteeseen tai maksusovellukseen.

   

  Jos ongelma jatkuu, ota meihin yhteyttä.

 • Mikä on Fitbit Pay?

  Kyseessä on maksupalvelu, jossa on mahdollista maksaa lähimaksulla myymälässä älykkään urheilukellon avulla.

  Ennen kuin otat maksupalvelun käyttöön, varmista, että olet kirjannut Eurocardin tietoihin kännykkänumerosi. Teet sen helposti Eurocard-sovelluksessa tai Oma Eurocard -palvelussa.

  Sen jälkeen voit ladata urheilukellon valmistajan Fitbit-sovelluksen App Storesta. Sovelluksessa teet asetukset korttimaksujasi varten.

  Voit maksaa kaikilla Eurocard-korteilla. Voit rekisteröidä urheilukellon sovellukseen sekä yksityis- että yrityskortteja.

  Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä Fitbitin asiakastukeen.

 • Kuinka kauan kortti on voimassa?

  Kortin voimassaoloajan löydät kortiltasi, korttinumeron alapuolelta. Kuukauden näet kahdesta ensimmäisestä numerosta ja vuoden kahdesta viimeisestä. Kortti on voimassa kyseisen kuukauden loppuun. Korttimme ovat yleensä voimassa kolme vuotta.

   

  Lähetämme sinulle automaattisesti uuden kortin hyvissä ajoin ennen kortin voimassaoloajan umpeutumista.

 • Voinko nostaa käteistä Eurocardilla?

  Kyllä. Voit nostaa käteistä Eurocardillasi enintään 1000 euroa 30 päivän sisällä, ja tästä voit nostaa enintään 600 euroa Suomessa ja enintään 600 euroa 24 tunnin aikana.

   

  Hinnat ja ehdot Eurocard GoldHinnat ja ehdot Eurocard Corporate Gold

 • Mitä teen, jos kortti ei toimi?

  Tarkista, että siru ja magneettijuova ovat ehjät. Joissakin tapauksissa kaupalla voi olla teknisiä ongelmia.

   

  Jos korttisi ei lukuisista yrityksistä huolimatta toimi, ota meihin yhteyttä niin tilaamme sinulle uuden kortin.

 • Mikä on CVC tai CVC-koodi?

  CVC on kortin allekirjoituskentän oikealla puolella oleva kolminumeroinen koodi. Turvallisuussyistä koodia pyydetään usein verkko-ostojen yhteydessä.

 • Voinko valita PIN-koodini itse?

  Kyllä, Eurocardin asiakkaana voit valita korttisi PIN-koodin itse. Vaihtaaksesi PIN-koodisi, soita asiakaspalveluun ja muista pitää korttisi lähettyvillä puhelun aikana.

   

  Huom! Turvallisuussyistä emme ota vastaan korttitietoja sähköpostitse.

   

  Lähetämme sinulle tämän jälkeen kirjeen, joka sisältää tarvitsemasi tiedot PIN-koodin valintaa varten. Vastaanotettuasi kirjeen, sinulla on 10 päivää aikaa valita korttiisi uusi PIN-koodi.

 • PIN-koodini on lukittu. Mitä teen?

  PIN-koodin unohtaminen ei edellytä uuden kortin tilaamista. Soita asiakaspalveluun, niin autamme sinua. Pidä korttisi lähettyvillä puhelun aikana.

   

  Huom! Turvallisuussyistä emme ota vastaan korttitietoja sähköpostitse.

 • Mikä on Oma Eurocard -palvelu?

  Kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun voit:

  • tarkista saldosi, ostosi sekä kaikki laskusi ja kuittisi
  • aktivoida yleisimmät palvelumme, kuten Mastercard SecureCoden turvallisia verkko-ostoksia varten
  • siirtää maksutapahtumat Exceliin budjetointia ja matkalaskuja varten

   

  Kirjaudut helposti sisään Oma Eurocard -palveluun kertakäyttöisellä tekstiviestisalasanalla.

   

  Eikö kirjautuminen onnistu? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

   

 • Miten voin tarkistaa saldoni?

  Haluatko nähdä saldosi ennen laskun saapumista? Kirjaudu Oma Eurocard -palveluun tai lataa Eurocardin mobiilisovellus, niin olet aina ajan tasalla.

 • Mistä voin nähdä ostosteni kuitit?

  Kaikki ostostesi kuitit ovat tallessa ostopaikassa, mutta ei Eurocardilla. Nyt sinun on kuitenkin mahdollista Eurocard-sovelluksen avulla pitää kuittisi tallessa sähköisesti, ja ne ovat aina saatavillasi.

 • Mikä on laskun eräpäivä?

  Laskun eräpäivä on kuukauden viimeinen päivä. Mikäli kuukauden viimeinen päivä on lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, laskun eräpäivä on seuraava arkipäivä.

   

  Ota yhteyttä asiakspalveluun, mikäli tarvitset enemmän maksuaikaa laskullesi.

 • Voinko saada lisää maksuaikaa laskulleni?

  Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos haluat muuttaa eräpäivääsi tai tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi.

  Yritysasiakkaamme voivat saada laskuille jopa 55 päivää maksuaikaa. Lisätietoa hinnoista löydät yrityshinnastostamme. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää.

   

  Hinnat ja ehdot Eurocard Corporate Gold

 • Voinko saada laskuni e-laskuna?

  Kun tilaat e-laskun pääset eroon ylimääräisistä papereista ja vältyt viite- ja tilinumeroiden syöttämiseltä. Lasku lähetetään suoraan verkkopankkiisi ja arkistoidaan kaksi vuotta. Helppoa ja kätevää – ja luonto kiittää. Huomioithan, että e-laskussasi näkyy minimisumma, mutta voit korottaa sitä halutessasi. Saat lisätietoa e-laskusta omasta pankistasi.

 • Mille pankkitilille voin maksaa Eurocard-laskuni?

  Voit ainoastaan maksaa SEB:n pankkitilille:

   

  IBAN: FI7833010001107655

  BIC: ESSEFIHX

   

  Muistathan myös ilmoittaa laskusi viitenumeron.

 • Voinko maksaa laskuni osissa?

  Eurocardin yksityiskorttiasiakkaana voit halutessasi maksaa laskusi osissa. Tämä koskee myös perhekortilla tehtyjä ostoksia.

 • Mikä on luotto-ominaisuus? Entä luottoraja?

  Luotto-ominaisuus mahdollistaa luottokorttilaskusi maksamisen osissa. Eurocard-yksityiskortteihin luotto-ominaisuus sisältyy automaattisesti. Luotto-ominaisuudesta ei koron lisäksi peritä muita kustannuksia, kuten tilinhoitopalkkiota. Korkoa maksat vain niiltä kuukausilta, kun et maksa koko korttilaskua.

  Luottorajaksi, eli osamaksun ylärajaksi voit hakea sinulle sopivaa summaa 1000 ja 10000 euron väliltä (enintään 10 % vuosituloistasi).

  Luottorajan yli menevän osuuden maksat aina kerralla pois minimilyhennyksen lisäksi. Muistathan, että Eurocard-yksityiskorttisi toimii jatkossakin ilman ennalta-asetettua käyttörajaa.

 • Miten saan osamaksun käyttööni?

  Eurocard-yksityiskorttiisi sisältyy luotto-ominaisuus. Voit laskua maksaessasi päättää, käytätkö luotto-ominaisuutta ja maksat vain minimilyhennyksen vai maksatko koko laskun summan. Mikäli haluat muuttaa nykyistä luottorajaasi, voit täyttää ja tulostaa oheisen hakemuksen.

  Hae tästä (pdf)

 • Kuinka paljon minun pitää maksaa kuukausittain?

  Eurocardin yksityiskorttiasiakkaana voit laskun saatuasi joka kuukausi itse valita, maksatko koko laskun, minimilyhennyksen tai haluamasi summan näiden väliltä. Laskulla ilmoitetaan aina minimilyhennys, eli pienin maksettava summa. Halutessasi voit aina maksaa koko laskun. Minimilyhennys on 3 % laskun kokonaissummasta tai vähintään 30 euroa, edellyttäen ettei laskun kokonaissumma ylitä luottorajaa, eli osamaksun ylärajaa.

   

  Mikäli laskun loppusumma ylittää luottorajan, tämä summa erääntyy myös automaattisesti maksettavaksi.

   

  Esimerkki:

  Jos korttisi luottoraja on 2000 euroa, mutta olet tehnyt ostoksia 2500 euron edestä, niin luotto-ominaisuus kattaa 2000 euroa laskun kokonaissummasta. Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava vähintään 560 euroa (2000 € x 3 % = 60 € sekä 500 €, eli summa, joka ylittää osamaksun ylärajan).

   

  Mikäli laskun loppusumma olisi 2000 euroa, maksettavaksi erääntyisi 60 euroa (2000 € x 3 %).

 • Paljonko laskun maksaminen osissa maksaa?

  Eurocard-yksityiskortin luotto-ominaisuudesta ei koron lisäksi peritä muita lisäkuluja, kuten kuukausittaista tilinhoitopalkkiota. Korkoa maksat vain niiltä kuukausilta, kun et maksa koko laskua.

   

  Täältä voit lukea lisää korttisi kustannuksista ja todellisesta vuosikorosta, kun käytät korttisi luotto-ominaisuutta.

   

  Lue lisää luotto-ominaisuudesta

  Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot (pdf)

 • Miten muutan yhteystietojani?

  Jos nimi- tai osoitetietosi muuttuvat väestötietojärjestelmässä, uudet tietosi välittyvät meille automaattisesti. Ota yhteyttä, jos muutokset edellyttävät uuden kortin tilaamista.

   

  Jos haluat ilmoittaa meille toisen laskutusosoitteen, voit lähettää meille uudet osoitetietosi kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun. Voit myös lähettää meille vapaamuotoisen allekirjoitetun ilmoituksen osoitteeseen:

   

  Eurocard
  SEB Kort Bank AB, Helsingin sivuliike
  PL 1085
  FI-00101 Helsinki

   

  Oma Eurocard -palvelussa näet meille ilmoittamasi puhelinnumeron ja sähköpostisoitteen. Voit tarvittaessa päivittää tiedot itse. Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.

 • Mitä teen, jos korttini katoaa?

  Jos korttisi on kadonnut, sinun tulee aina sulkea se mahdollisimman nopeasti. Jos sinulla on verkkopankkitunnukset käytettävissäsi, voit itse sulkea korttisi kirjautumalla Oma Eurocard -palveluun.

   

  Voit sulkea korttisi soittamalla meille milloin tahansa. Sulkupalvelumme palvelee vuorokauden ympäri numerossa 0800 155 777, ulkomailta +358 8 0015 5777.

   

  Muista aina tehdä rikosilmoitus myös poliisille. Mikäli kortti on kadonnut ulkomailla, pyri tekemään ilmoitus paikalliselle poliisille. Muussa tapauksessa tee ilmoitus heti palattuasi kotimaahan.

   

  Jos huomaat kortillasi vieraita ostoja tai käteisnostoja, voit tehdä reklamaation.

 • Mitä Eurocard tekee korttiturvallisuuden hyväksi?

  Meille on tärkeää, että voit tuntea olosi turvalliseksi kun käytät korttiasi. Korteilla tehdään liikkeissä ja verkossa päivittäin miljoonia ostoja, mutta hyvien toimintatapojen ansiosta asiakkaat joutuvat erittäin harvoin petoksen uhreiksi.

   

  Jos jotain kuitenkin sattuisi, olet Eurocardin asiakkaana turvassa taloudellisilta menetyksiltä, kunhan et ole ollut huolimaton korttisi kanssa.

   

  Eurocard pyrkii jatkuvasti parantamaan kortinkäytön turvallisuutta. Tarkkailemme muun muassa vuorokauden ympäri mielestämme epäilyttäviä tapahtumia. Meillä on pitkä kokemus ja hyvät käytännöt petosepäilyjen käsittelemisestä ja toimimme nopeasti vahinkojen minimoimiseksi.

 • Mitä minun tulisi tietää korttiturvallisuudesta?

  Tässä muutamia korttiturvallisuuteen liittyviä ohjeita:

  • Korttisi on arvoesine – pidä siitä hyvää huolta.
  • Ole erityisen tarkkana, jos joku vaatii ylimääräistä huomiotasi maksutilanteessa tai käteisnostoautomaatilla.
  • Älä kerro PIN-koodiasi kenellekään.
  • Tarkista aina summa ennen oston hyväksymistä. Kun olet näppäillyt PIN-koodisi, olet hyväksynyt oston.
  • Tarkista laskunsaatuasi, että summat vastaavat kuittejasi.
  • Älä luovuta korttinumeroasi, koodejasi tai muita henkilökohtaisia tietojasi sähköpostitse tai tekstiviestitse.

   

  Sulje korttisi välittömästi jos se katoaa tai varastetaan! Soita numeroon +358 8 0015 5777 (avoinna vuorokauden ympäri).

   

 • Mitä tietojen kalastelu (phishing) tarkoittaa?

  Phishing tarkoittaa tietojen kalastelua esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse. Useimmiten sinua pyydetään kertomaan korttinumerosi ja/tai PIN-koodisi. Älä ikinä paljasta korttiisi liittyviä tietoja ulkopuolisille.


  Emme koskaan tiedustele arkaluonteisia tietoja, kuten korttinumeroa tai PIN-koodia, puhelimitse tai sähköpostitse.

 • Mitä skimmaus tarkoittaa?

  Skimmauksella tarkoitetaan maksu- ja luottokorttitietojen kopiointia. Magneettijuovan tiedot kopioidaan ja PIN-koodi otetaan talteen maksuterminaalin tai käteisnostoautomaatin läheisyydessä sijaits
  evien piilokameroiden avulla. Tämän vuoksi on tärkeää, että suojaat PIN-koodisi kädellä.

  Sirua käytettäessä vain osa kortista syötetään terminaaliin, jolloin magneettijuovan tietoja ei ole mahdollista kopioida. Skimmaus ei tällöin ole mahdollista.