Digitaaliset maksuratkaisut lisäävät joustavuutta

Maksu yhdellä pyyhkäisyllä tai klikkauksella. Maksuratkaisujen kehittämisessä on keskitytty ennen kaikkea niiden käytön helppouteen ja saatavuuteen, ja niinpä ne vastaavat yhä paremmin tarpeitasi.

Tekniikka on vain väline – päämäärä on, että sinä saat täydellisen hallinnan ja paljon mahdollisuuksia. Maksat sitten verkossa tai myymälässä, yritykselle tai yksityishenkilölle, sujuva tapa löytyy aina.

Matkapuhelimesta älylompakko

Matkapuhelimesta on tullut yhä tärkeämpi osa arkeamme. Matkoillasi sinulla on matkapuhelimessasi mukana kaikenlaista tarpeellista, kuten matkaliput, hotellivaraustiedot ja kalenteri. Ulkoilulenkillä käytät matkapuhelintasi musiikin kuunteluun ja askelmittarina. Uusien maksuratkaisujen avulla voit lisäksi maksaa matkapuhelimellasi tai älykellollasi myymälöissä – muistathan, että voit lisätä myös Eurocardisi maksusovelluksiin. Voit jättää lompakon kotiin, tai ainakin laukkuusi. Sovellukset ja maksupalvelut, kuten esimerkiksi Samsung Pay, toimivat ruotsalaisilla kortinhaltijoilla jo tänään. Myös Suomessa lanseeraus näyttää lähestyvän.

Maksa digitaalisella lompakolla verkossa

Kun teet ostoksia verkossa, kätevän sovelluksen avulla käytät maksu-, bonus- ja jäsenkorttejasi matkapuhelimella, älykellolla, tabletilla tai tietokoneella. Muutamia esimerkkejä ovat monien pankkien erilaiset digitaaliset lompakot, jotka ovat yhteydessä Masterpass-maksujärjestelmään. Muista käyttää verkkomaksamiseen sopivaa korttia – valitse siis kortti, joka ei veloita maksusummaa suoraan tililtä. Lue lisätietoa digitaalisista lompakoista ja turvallisesta maksamisesta verkossa.

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen tapahtuu siten, että pidät korttia parin sentin päässä maksupäätteestä, ja kun kuulet äänimerkin, maksu on tehty. Sopii loistavasti niihin tilanteisiin, kun haluat maksaa pienen ostoksen nopeasti – alle 25 euron ostokset voi maksaa lähimaksulla ilman, että näppäilet PIN-koodia. Jos kortissasi on lähimaksuominaisuus, kortissa on siitä kertova tunnus.  Lähimaksuominaisuus aktivoituu automaattisesti, kun ensimmäisen kerran maksat kortillasi käyttämällä PIN-koodia.

Voit maksaa lähimaksulla myös mobiililaitteessasi olevan digitaalisen lompakon kautta. Koska tunnistus tapahtuu nopeasti ja varmasti, maksusummaa ei ole rajoitettu.

Jos maksupäätteessä on lähimaksuominaisuudesta kertova tunnus, voit maksaa siinä lähimaksulla.

Lähimaksaminen


Maksa matkapuhelimella missä tahansa

Koskaan ei ole ollut näin helppoa maksaa työtoverin lainaamaa lounasmaksua takaisin tai maksaa urheiluseuran kahvikioskilla. Maksaminen ylipäätään on helpompaa ja nopeampaa kuin ikinä ennen. Saatavilla on mobiilisovelluksia, joilla yksityishenkilöt voivat tehdä välillään reaaliaikaisia rahansiirtoja turvallisesti, ja niitä käyttäessäsi sinun täytyy vain tietää vastaanottajan matkapuhelinnumero.

Mitä digitaalisella maksamisella tarkoitetaan?

Digitaalinen maksaminen tarkoittaa monia eri asioita. Siihen liittyviä termejä käytetään kirjavasti medioissa ja yleisessä keskustelussa, joten välillä voi olla vaikeaa pysyä kärryillä. Biometria, NFC, QR-koodi... Kokosimme sanaston ja selitykset, joista voi olla hyötyä, kun haluat käyttää yksinkertaisempaa, sujuvampaa ja älykkäämpää tapaa maksaa.

Digitaalinen maksaminen – Sanasto